Skip to main content


📅 Од оваа недела започнува проектот  „Отворени податоци за отворена иднина“ со поддршка на програмата @Цивика мобилитас.


📊 Проектот ќе истражува колку невладините организации во земјава го употребуваат методот на отворени податоци и ќе понуди обуки за организации што сакаат да научат како да ги отворат своите податоци.

👩‍💻Следете не на овој медиум за интересни информации и настани!  

#CivicaMobilitas #OpenData #DataScience

Comments

Popular posts from this blog

🗓 Започна проектот „Отворени податоци за отворена иднина“ кој ќе истражува колку невладините организации во Македонија го употребуваат методот на отворени податоци. 👩‍💻 Следете нè на овој медиум за интересни информации и настани!